Nemzetközi tojásos étel főzőversenyt hirdetünk a Tojásfesztiválon

 
 

A Főzőverseny célja:

A tojással, mint fő alapanyaggal készült ételek készítésével, s a hagyományos ízekben nagyanyáink receptjei alapján készült ételek segítségével a tojásnak, mint egészséges és nélkülözhetetlen tápláléknak a népszerűsítése.

A mindennapok tojásételeinek és a különleges kulináris élményeket nyújtó ételcsodáknak az elkészítése hagyományosan vagy újragondolva, a modern gasztronómia lehetőségeit kiaknázva.

A tojással, mint fő alapanyaggal készült ételek elkészítésén keresztül, a tojás változatos felhasználási lehetőségeinek a bemutatása.

Nevezni két kategóriában lehet:

- tojásos előételek, fő fogások, egytálételek,

- desszertek és más utóételek (helyszínen készült és előzetesen otthon készített).

A főzőverseny kezdete: 2016. június 19-én 09:00 óra

Nevezés: díjtalan, a nevezési lap kitöltésével és előzetes benyújtásával.

Díjazás: neves szakmai zsűri bírálata alapján.

Zsűrizés: 12:00 - 13:30

A részletes kiírás és a nevezési lap letölthető a cikk alján.

 
  • Támogatók:
 
 
  • Szervezők:
 
Országos Tojás Sokadalom - Tojásfesztivál - 2017. június 9-11. - Kecskemét
Készítette: AB Holding Kft.