Nemzetközi főzőversenyt hirdetünk tojásos ételek készítésére

Nemzetközi Főzőverseny a III. Országos Tojás Sokadalom -
Tojásfesztiválon

Helyszín:
Kecskemét - főtér

Időpont: 2017.
június 11. 09:00 órától

A Főzőverseny célja:

- A tojással, mint fő alapanyaggal készült ételek készítésével, s a
hagyományos ízekben nagyanyáink receptjei alapján készült ételek
segítségével a tojásnak, mint egészséges és nélkülözhetetlen
tápláléknak a népszerűsítése.

- A mindennapok tojásételeinek és a különleges kulináris élményeket
nyújtó ételcsodáknak az elkészítése hagyományosan vagy újragondolva, a
modern gasztronómia lehetőségeit kiaknázva.

- A tojással, mint fő alapanyaggal készült ételek elkészítésén
keresztül, a tojás változatos felhasználási lehetőségeinek a bemutatása.

- A csapatok-versenyzők kb. 10-12 m2 szabad téri versenyfelületet
kapnak, melyet a rendezőség jelöl ki. A helyek érkezési sorrendben
foglalhatók el.

- Előzetesen leadott igény esetén a csapatok átvételi elismervény
mellett egy sörasztal garnitúrát (1 asztal, 2 pad), valamint nyílt
tűzhöz megfelelő alátétet kapnak. Ezt meghaladó eszközszükségletről a csapatoknak kell gondoskodni. Az elektromos áram szükségletet a
jelentkezési lapon kérjük megadni. A központi elosztó szekrényekből
való áramvételezés saját hosszabbítóval történik (kérjük hozzanak
bőven). Vízvételi lehetőség lesz a helyszínen.

Az ételek elkészítési lehetőségei:

- Nyílt, természetes tűzön, (tűztálca használata kötelező!)

- PB-gázüzemű főzőberendezés használatával (nyomáscsökkentő használata kötelező!)

- Villany üzemeltetésű eszköz használatával (áramvételi lehetőséget biztosítunk).

A főzéshez bármilyen főzőeszköz (bogrács, grillberendezés, tárcsa, stb.) használható!

Jelentkezés: A nevezési lap kitöltésével

(e-mail: fozoverseny@hirostojas.hu

Jelentkezési határidő: 2017. június 5.

Részletek a kiírásban.

 
  • Támogatók:
 
 
  • Szervezők:
 
Országos Tojás Sokadalom - Tojásfesztivál - 2017. június 9-11. - Kecskemét
Készítette: AB Holding Kft.